Skåne och Danmark på semestern

centraVarför inte åka söderöver och besöka Skåne samt våra söderut närmsta grannar i sommar? Här går vi igenom vad du bör tänka på i regionens bästa städer.

Malmö

Sveriges tredje största stad har mycket att erbjuda i form av underhållning. Ett påstående man klart kan styrka med stadens eventkalender som under hela sommaren är fylld med roliga aktiviteter för stora och små. Bo gör man gärna centralt i till exempel Elite hotel Savoy som ligger alldeles mitt emot Malmös centralstation. På den kulinariska sidan är staden fylld av alla världens olika smaker och dessutom orten där falafeln först fick sitt fäste i landet. Även hotellet har en fin restaurang med grillfokuserad meny.

Ystad

Ystad är nästa staden på besökslistan som man måste åka via för att ta sig till Bornholm. Ystad-Rönne färjan går tre till sex gånger per dag och tar ett par timmar.

Bornholm

Det första måstet när man väl är framme i Bornholm är att besöka Hammershus som är en ruin av en borg. Detta får gärna avslutas med en måltid på ett rökeri. Dessa finns sprinklade över hela ön och brukar vara väldigt enkla att hitta. Vill man fortsätta på matvägen så får man gärna besöka Svaneke och det lokal brygghuset. Där kan man få smaka på god lokal öl.