Mat och dryck

Som vanligt när man är ute och reser så är ju mat och dryck en viktig ingrediens och Bornholm bjuder in till många bra restauranger och ön har verkligen blivit en kulinarisk upplevelse. Många åker till Bornholm för att uppleva naturen men också för maten, det finns flertalet fina restauranger som serverar allt från rökt fisk till vällagat kött.

  • Gamla whiskytunnorPå Restaurang Bryghuset kan man förutom prova deras fantastiska Bornholmerbryg, en mörk porter även beställa deras Bryggargryta som är lagad på deras egen stout. Och till efterrätt kan man välja en ölglass med ölsirapsindränkta valnötter.
  • Bornholm kan även stoltsera med vingården Lille Gadegaard. Det går utmärkt att besöka gården och följa produktionen på deras vin. Med start den 1 maj så visas vingården upp och man får en rundvandring och även prova produkterna man framställer på gården.
  • Även whisky har fått ett fäste på ön och det är destilleriet Braunstein som tidigare tagit fram populära fatlagrad akvavit som börjat med whisky. Liksom whisky från Irland eller Skottland så är Braustein noga med att lagra sin ädla dryck på så bra fat som möjligt. Även här får man rundvandringar och prova deras olika whiskys och snapsar.

Att uppleva något när man är ute och reser, oavsett om det är till Bornholm, Danmark eller Connemara på Irland så är mat och dryck en viktig del i upplevelsen. Till dessa platser så behöver vi ju inte vara borta allt för länge, till Bornholm kan vi åka över en weekend enkelt. Till Irland så räcker det med en vecka om man väljer att åka med reseshopen.se som har ett erbjudande på resa till Irland från söndag till och med torsdag. Till Bornholm tar du dig enklast med flyg eller med färja från Ystad eller Simrishamn. Om du åker med snabbfärjan från Ystad så är du i Rönne på 75 minuter. Tänk dock på att avgångarna skiljer sig beroende på om det är hög eller lågsäsong. Föredrar du att flyga så flyger du från Kastrup flygplats Köpenhamn.